Produsele "Ibéricos de bellota" din Spania

"Jamón Ibérico de bellota", produs din Spania

Jamonului Iberic hrănită cu ghindă, unul dintre cele mai apreciate produse ale gastronomiei spaniole. Și unul produse delicatese din gastronomia mondială.
Din porc de rasa 100% iberica hrănit exclusiv cu ghinde și iarbă în faza de îngrășare ("Montanera").

Porcii iberici reprezinta o specie unica, au dezvoltat o caracteristica genetica singulara, care le permite sa inmagazineze rezerve de grasime infiltrata in masa musculara, dand astfel un aspect marmorat carnii si conferind o consistenta suculenta, o gust si aroma inconfundabile produselor elaborate cu aceasta materie prima.

În faza finală de ​îngrășare, pe vremea "Montanera”, când pășunea își dă recolta de ghinde, porcii iberic se hrănesc ghindă și ierburi naturale.

Jamonul Spaniol se maturează lent în camere de uscare, urmand un proces gradual si natural de maturare sitransformare a pulpelor in jamboane crud-uscate. Iar maeștrii în sărare și întărire au grijă de bucăți mai bine de doi ani.
Șuncile și spatele au ca singur ingredient sarea. Timpul și condițiile de mediu realizează maturarea care dă naștere celor mai apreciate piese iberice.

Jamonul Iberic este bogat in acid oleic si in antioxidanti naturali, favorizand reducerea colesterolului si producerea de trigliceride.

Denumire de origine protejată

Denumirea de origine a Jamonul iberice (DOP - Denumire de origine protejată) garantează cea mai înaltă calitate a produsului. Asigură rasa iberică a porcului, hrana primită în timpul perioadei de îngrășare (pășuni și ghinde) în oricare dintre zonele de pășune prevăzute în regulament și metoda de producție, urmând procese tradiționale unice.

Există patru Denumiri de Origine a suncii iberice în Spania:

Denominación de origen Jabugo

Porcii trebuie să fi fost crescuți în provinciile de Huelva, Cádiz, Sevilla, Córdoba, Málaga, Cáceres y Badajoz, și realizat într-una dintre cele 31 de municipalități din regiunea Huelva din La Sierra de Aracena. Produsele sunt realizate în beciurile naturale din satele din Parque Natural Sierra de Aracena y Picos de Aroche.
Jamboane sunt înguste și alungite. În gradul optim de maturitate, carnea este roz, iar aroma este delicată și rafinată.

Denumire de origine Guijuelo

Porcii trebuie să fi fost crescuți și îngrășați în diferite regiuni ale Zamora, ávila, Segovia, Cáceres, Badajoz, Sevilla, Córdoba, Huelva, Toledo y Ciudad Real, și realizat în 77 de municipalități din apropiere de Guijuelo, la sud de Salamanca.
Jambonii cu această denumire au un conținut scăzut de sare și o aromă foarte intensă, rezultatul unei maturări îndelungate favorizate de vreme,. Are o culoare roz intens și tonuri aurii în grăsime.

Denumire de origine Los Pedroches

Cuprinde un total de 32 de comune din Valle de los Pedroches, o zonă cu un microclimat special cu dehesa, situată în nordul orașului Cordoba.
Sunca iberică din această zonă se caracterizează prin faptul că are foarte puține fibre și grăsimi foarte strălucitoare , cu o carne roz și un aroma intens exploziva pe gust.

Denumire de origine Dehesa de Extremadura

Porcii vor fi crescuți și hrănit în "dehesas" (pădurea de stejar plută și stejar de plută) din Caceres și Badajoz, în special în 45 de municipii din Cáceres și în 40 din Badajoz din regiunile Sierra de San Pedro, Gredos, Sierra Montánchez, Ibor-Villuercas și Sudoeste de Badajoz.
Aceste șunci se caracterizează prin a fi ușor sărate, cu o carne moale foarte roz și o aromă delicioasă.

Esta web utiliza cookies, puedes ver nuestra la política de cookies aquí. Si continuas navegando estás aceptándola.